Banknyheter

Qliro Financial Services är fintechbolaget som målats upp som en av Klarnas främsta konkurrenter. Bolaget kunde tidigare i år knyta till sig Klarnas tidigare försäljningschef. Nu har ytterligare en roll tillsats när man häromdagen presenterade Mikael Antonsson som ny operativ chef.

Qliro Financial Services sysslar med krediter till konsumenter och handlare. Bolaget målas ofta upp som en av Klarnas utmanare.

Bolaget har på senare tid gjort en del förstärkningar i ledningen i jakten på marknadsledande Klarna. Nyligen gjorde man klart med Mikael Antonsson som blir ny operativ chef hos Qliro.

– Jag är glad att kunna bekräfta att Mikael Antonsson tar rollen som ny Chief Operating Officer från första september. Operations är en nyckelfunktion för att kunna skala Qliro för ytterligare tillväxt och ökande volymer i alla våra marknader, säger Lena Hackelöer, Qliro Financial Services tillförordnade vd, till Di Digital.

Mikael Antonsson har arbetat som tillförordnad ekonomichef hos Qliro

Mycket tyder på att Mikael Antonsson kommer klara av sin nya roll med bravur. Han har arbetat hos Qliro i två år, varav de senaste månaderna som tillförordnad ekonomichef då den ordinarie ekonomichefen varit föräldraledig.

Lena Hackelöer tror därför att Antonsson är djupt involverad i hur man vill arbeta på företaget.

Innan Antonsson kom till Qliro år 2016 arbetade han på konsultfirman McKinsey.

Qliro har tidigare värvat från konkurrenten Klara

Mikael Antonsson är bara en i raden av nya tillskott hos Qliro. Nyligen presenterade man även en ny kommersiell chef, David Lundqvist.

Intressant är att Lundqvist värvades från just konkurrenten Klarna där han arbetat som teknisk försäljningschef.

Qliro växte med 36 procent under andra kvartalet

Klarna är i dag marknadsledande i branschen men Qliro Financial Services kan mycket väl vara på väg att närma sig. Bolaget är under ständig tillväxt och man växer i ett rasande tempo.

Bara under årets andra kvartal växte intäkterna med 36 procent till 71 miljoner kronor.